0
product voor
€ 0,00
5 kooktechnieken voor uw vlees

Denk er altijd aan om uw vlees 15 à 20 minuten voor het klaarmaken uit de koelkast te halen. Daardoor vermijdt u temperatuurschokken en bovendien zal het vet in het hart van het vlees een beetje smelten en het vlees op die manier malser maken.

Denk er ook aan om uw vlees aan beide kanten te kruiden net voor u het wilt klaarmaken.

Het vlees bakken

Quelques types de cuisson pour votre viande

Vlees bakken is het vlees in een pan, of op een bakplaat, op een hoog vuur laten garen. Verlaag de temperatuur voor u het vlees rustig in de vetstof naar keuze bakt.

Het beste wat u kunt doen, is het vlees te garen in een hete pan, zodat het al zijn smaak kan behouden. Door op die manier de jus te behouden, zal uw vlees malser en sappiger worden.

Het vlees roosteren

Quelques types de cuisson pour votre viande

Of het vlees nu op een barbecue of in een grillpan (met ribbels op de bodem) wordt geroosterd, het is de beste manier om vlees te eten en daarbij de vetstoffen te beperken.

Het principe lijkt een beetje op dat van het bakken. Het is zaak om het vlees snel op een heet vuur te schroeien en daarna de temperatuur te verlagen (of de grill iets hoger boven de barbecue te zetten) en uw vlees naar uw smaak te garen. 

Het vlees braden

Quelques types de cuisson pour votre viande

Om vlees goed te braden, moet u het in de oven met een beetje vetstof laten garen. Maar let op : u kunt niet elke vleessoort op dezelfde temperatuur braden!

Normaal moet u rood vlees in een warme/hete oven braden en wit vlees eerder in een zachte oven. 

Het vlees smoren

Quelques types de cuisson pour votre viande

In feite moet u het vlees eerst snel schroeien en het dan heel langzaam met een beetje jus in een gesloten pan laten garen. 

Hoe langer het vlees suddert, hoe beter het is: het zal u dan zijn volle smaak kunnen geven…

Het vlees koken

Quelques types de cuisson pour votre viande

Hier speelt dezelfde idee als bij het vlees smoren, maar hier hoeft u het niet vooraf te schroeien of te braden. 

Om vlees te koken, dompelt u het volledig onder in een gearomatiseerde vloeistof (een saus of een bouillon) die bijna aan zijn kookpunt is. Laat uw vlees dan lang op een zacht vuurtje garen.

 

Andere smakelijke kooktechnieken? Laat een commentaar achter en deel ze met ons!

Add a comment

(with http://)

Notre sélection de viande

Wij zijn beschikbaar