0
product voor
€ 0,00

Vooral gekend als de Boucherie de la Ferme (de Slagerij van de Boerderij), is slagerij Léonard in de eerste plaats synoniem van engagement. 

Een engagement ten aanzien van een persoonlijke en een professionele ethiek, waar waarden als respect voor de natuur en welzijn van het dier een vooraanstaande plaats innemen. 

Zo is het volledige assortiment van zowel de toonbank in Pondrôme als de online vleesverkoop op de site rechtstreeks afkomstig van de producent.

Een familieverhaal, sinds 1992

De Boucherie de la Ferme opende zijn deuren in 1992, toen de heer en mevrouw Léonard, landbouwers te Patignies, besloten om hun exploitatie een nieuwe richting in te sturen. 

Vandaag staat de tweede generatie aan het roer. De kweek op de boerderij en het beheer van de slagerij te Pondrôme is nu in handen van hun zoon, Bertrand Léonard.

Mevrouw Léonard, zijn echtgenote, verzekert de dienst in de winkel, terwijl onze 6 artisanale slagers (waaronder Bertrand Léonard) in het atelier de karkassen versnijden en de fijne vleeswaren bereiden.

Van riek tot vork

Lang voor er sprake was van de online verkoop van vlees rechtstreeks bij de producent, begon alles met een zorgvuldige opvolging van jonge dieren bij hun fokkers. 

Toen al werden er dieren geselecteerd, het Duroc-Piétrainras voor de varkens en het witblauwras (wedstrijddieren, wel te verstaan) voor de runderen. 

Slagerij Léonard stond toen al in voor het vervoer van de dieren en hun acclimatisering in zijn stallen. Wij voerden een ongedwongen vetmesting uit met mengsels van natuurlijke granen, die speciaal voor ons waren samengesteld.

De online verkoop van vlees rechtstreeks bij de producent garandeert u een optimale traceerbaarheid.

Als het ogenblik is aangebroken, voeren we onze dieren zelf naar de slachterij. Het zijn ook onze eigen vrachtwagens die het vlees tot Pondrôme brengen, waar het door onze ploeg slagers wordt versneden en bereid.

Wanneer u uw vlees online bij de producent aankoopt, kunt u precies weten waar het vlees vandaan komt, hoe de dieren werden gekweekt en geslacht en hoe het vlees werd bereid.

De erkende kwaliteit van het vlees

De positieve en negatieve meningen van onze klanten, maar ook die van onze oprichters of beroepsjury’s zijn voor ons heel belangrijk.

Elke dag werkt onze grote familie hard, zowel op de boerderij als in de slagerij om de beste kwaliteit te kunnen bieden. De wedstrijden stellen ons dus in staat om te zien of we goed bezig zijn.

We werden op die manier al met meerdere Kristallen Hanen (een beloning die tijdens de beurs van Libramont wordt gegeven) en met meerdere Gouden medailles van de Landsbond der Beenhouwers van België bekroond. 

Maar uiteindelijk zal onze doelstelling erin bestaan om altijd vlees van de beste kwaliteit aan te bieden en het bovendien toegankelijk te maken voor zoveel mogelijk mensen.

Notre sélection de viande

Wij zijn beschikbaar