0
product voor
€ 0,00

Voor de heer en mevrouw Léonard is gezinnen voeden een nobele taak, en dat is het voor hen al altijd geweest. Een ethisch engagement, een verantwoordelijkheid die de familie op zich neemt.

In 1992 is de traditionele boerderij dus een exploitatie geworden, die zich volledig op de vetmesting is gaan toeleggen met de bedoeling het vlees rechtstreeks van bij de veehouder te verkopen. Tot op vandaag begint alles in de boerderij te Patignies en eindigt het in de slagerij te Pondrôme. 

De ferme des Galettes  

Onze exploitatie in Patignies is zo georganiseerd dat het vetmesten ongedwongen gebeurt en uitsluitend met granen en voeding die speciaal voor ons zijn getransformeerd.

De koeien grazen in open loopstallen, ze worden niet vastgebonden. De varkens worden grootgebracht in verblijven die dagelijks van vers stro worden voorzien. Ze worden niet bij elkaar gepropt in kooien met roosters.

Hun groei verloopt bijgevolg trager dan in industriële boerderijen. Natuurlijk betekent dat voor ons veel werk en een permanente aandacht. Maar het is enkel zo dat we de beste vleeskwaliteit voor een rechtstreekse verkoop bij de veeteler kunnen garanderen. 

Kort circuit en lange cyclus  

Een gestresseerd en slecht gevoed dier kan geen mals en smakelijk vlees geven. Op dat principe is de Ferme des Galettes gebouwd. Dat is meteen ook het grote voordeel van ons concept van rechtstreekse verkoop: het kwaliteitsvol vlees wordt namelijk rechtstreeks bij de veeteler gekocht.

De dieren volgen een lange vetmestingscyclus, zoals de traditie het wil. Weiden, verblijven met stro, voeding die afkomstig is van de velden die op de boerderij worden bewerkt… Eenmaal de tijd rijp is, gebeurt het slachten op een plaats op enkele kilometers van de exploitatie. 

Verkoop van vlees dat door de veeteler is geselecteerd

De selectie van de dieren is ongetwijfeld het belangrijkste criterium om uiteindelijk te kunnen beweren dat vlees dat rechtstreeks van bij de veeteler komt, van betere kwaliteit is.

De ferme des Galettes concentreert zich dus op het kweken van Belgisch witblauw voor wat het rund betreft en van de hybride Duroc-Piétrain voor wat het varken betreft. De jonge kalfjes worden bij fokkers aangekocht, maar de varkens worden op de boerderij geboren.

Wilt u meer weten over onze veehouderij en zijn vleesproductie?

Lees dan ook de informatie over onze kweekmethodes  

Notre sélection de viande

Wij zijn beschikbaar