0
product voor
€ 0,00
Welke pan of kookpot kiezen om uw vlees te koken

Alle materialen zijn a priori geschikt om vlees te koken. Het goede kookgerei kiezen hangt dus meer af van het recept dan van iets anders… 

Onze slager raadt u dan ook aan om in te zetten op alle troeven die elk afzonderlijk materiaal biedt: koper of inox om te roosteren en gietijzer om het vlees te koken of te smoren. 

De antikleefmaterialen

De antikleefpannen en -kookpotten worden het vaakst in de keuken gebruikt. Voornamelijk uit gemak, want ze bieden een uitstekend compromis tussen snelheid van de opwarming en verdeling van de warmte. 

Toch is een antikleefmateriaal zoals teflon of keramiek niet zo doeltreffend als inox en het houdt de warmte niet zo goed vast als gietijzer (wanneer u het vlees laat sudderen, bijvoorbeeld).

Pannen en kookpotten in inox

Wat u over inox dient te weten: het warmt snel op, maar houdt de warmte niet goed vast. Een pan of kookpot in inox zal dus ideaal zijn om uw vlees te sauteren of te schroeien. Voor korte bakwijzen dus. 

Inox is een vaste waarde in de keuken. In tegenstelling tot wat er vaak wordt gezegd, maakt inox het ook mogelijk om uw vlees zonder vetstof te bereiden. 

De pannen en kookpotten in gietijzer

Gietijzer is een uitstekende warmtegeleider. Helaas, door zijn gewicht is dit type gerei vaak heel moeilijk te hanteren. 

Een kookpot in gietijzer is ideaal voor een lange gaartijd op een zacht vuurtje. Voor wie het zich kan veroorloven om een beetje “op grootmoeders wijze” te koken, gaat er niets boven een gietijzeren kookpot… 

De pannen en kookpotten in koper

De laatste jaren is koper een beetje in de vergetelheid geraakt. Nochtans kan vlees er supergoed in gebakken worden! 

Een pan of kookpot in koper warmt echt snel op en in vergelijking met de andere materialen biedt koper de beste warmtegeleiding. Alsof dat nog niet volstaat, verspreidt de warmte er zich ook op homogene wijze over de volledige oppervlakte.

En voeg daar nog de antiklevende en antibacteriële troeven bij… en dan weet u het wel: u hebt alles in de hand om topprestaties neer te zetten, niet?  

En bij u, waaruit zijn uw lievelingspotten en -pannen gemaakt? 

Laat ons een commentaar achter! 

Add a comment

(with http://)

Notre sélection de viande

Wij zijn beschikbaar