0
product voor
€ 0,00

De selectie van de dieren is ongetwijfeld het belangrijkste criterium om uiteindelijk vlees van betere kwaliteit te kunnen aanbieden. 

De ferme des Galettes concentreert zich dus op het kweken van Belgisch witblauw voor wat het rund betreft en van de hybride Duroc-Piétrain voor wat het varken betreft. De jonge kalfjes worden bij fokkers aangekocht, maar de varkens worden op de boerderij geboren. 

Ze beschikken allen over een reglementair runder- of varkenspaspoort.

Onze Belgische Duroc Piétrainvarkens

Al onze varkens worden op de boerderij geboren en gekweekt. Ze worden geslacht onder toezicht van onze telers. We hebben ervoor gekozen om alles in te zetten op het beste van de rassen Duroc en Piétrain.

De Duroc is een rustiek varkensras dat een typische rode vacht heeft en graag in de openlucht leeft.

De Piétrain is een Belgisch ras dat zich kenmerkt door zijn ontwikkelde en heel goed gestructureerde spiermassa. Die dieren produceren een grote hoeveelheid vlees in verhouding tot hun gewicht.

Herd Book Blanc Bleu Belge

De Belgische witblauw (of in het Frans: blanc bleu belge of BBB) is een Belgisch runderras dat bestemd is voor de productie van vlees.

Aanvankelijk had het ras nog een dubbele functie (melk en vlees), maar door selectie dient het ras nu bijna uitsluitend voor de productie van vlees.

De selectie is gebeurd op het dikbil-gen, dat een heel zwaar karkas veroorzaakt en instaat voor een uitzonderlijk percentage vlees: 70% en meer, zelfs zonder vooraf uitgevast te zijn.

In dat karkas is het vlees mager (weinig afval bij het versnijden) en het percentage aan ‘edele’ stukken (om te grillen) hoog. 

Een betere traceerbaarheid dankzij het runderpaspoort

Wanneer onze kweekboerderij een kalf onthaalt, wordt er een runderpaspoort uitgegeven. Voor ons dient het als referentie om de oorsprong van ons vlees te kunnen aangeven.

Wanneer het paspoort wordt ontvangen en de onderzoeksresultaten gunstig zijn, geeft de dienst Sanitel een geüpdatet identificatiedocument aan de nieuwe eigenaar.

Notre sélection de viande

Wij zijn beschikbaar