0
product voor
€ 0,00

Het voeden op oude wijze is tijdrovend. De extra maanden die nodig zijn voor het dier volgroeid is, betekenen een echte meerkost. 

Toch kunnen we dankzij onze werkmethodes vermijden dat die kosten in de prijs van het vlees worden doorgerekend.  Onze doelstelling bestaat er namelijk niet alleen in om vlees van betere kwaliteit aan te bieden, maar ook om de slagerij-charcuterie voor iedereen toegankelijk te houden.

Een ethische en duurzame vestmesting

Onze dieren worden zonder dwang grootgebracht. De koeien grazen in open loopstallen en worden niet vastgebonden. De varkens groeien op in stallen die elke dag van vers stro worden voorzien. Ze worden niet bij elkaar gepropt in kooien met roosters. 

De voeding die voor de kweek van onze runderen en varkens wordt gebruikt, komt voornamelijk van de bewerkte velden van de boerderij zelf. Ze is samengesteld uit voorgedroogd gras, hooi en graangewassen (graan en silo).

Een engagement op lange termijn

Een gestresseerd en slecht gevoed dier kan geen mals en smakelijk vlees geven. Op dat principe heeft de Ferme des Galettes zijn kweekmethodes voor runderen en varkens in België gericht. 

De dieren volgen een lange vetmestingscyclus, zoals de traditie het wil. Weiden, verblijven met stro, voeding die afkomstig is van de velden die op de boerderij worden bewerkt… 

Kweekmethodes gericht op het welzijn van de runderen en de varkens

We hebben al lang begrepen dat een dier dat niet gestresseerd is, malser vlees zal geven.

Onze kweekmethodes voor runderen en varkens zijn daarop gericht. Onze telers hebben een dagelijks contact met de dieren. Ze komen in de stallen. De koeien worden zelfs elke dag afgeborsteld.

Notre sélection de viande

Wij zijn beschikbaar