0
product voor
€ 0,00

Het welzijn van de dieren is een zorg die onze artisanale slagers met onze kwekers delen. Daar wordt dan ook de grootste aandacht aan geschonken, vanaf de selectie van de dieren, tijdens het kweken van onze runderen en varkens en vervolgens bij elke stap in onze voedselketen.

Een ethische kweekmethode voor onze runderen en varkens

De koeien grazen in open loopstallen, ze worden niet vastgebonden. De varkens worden grootgebracht in verblijven die dagelijks van vers stro worden voorzien.  In onze kweekboerderij zijn de dieren kalm. Onze telers gaan in alle stallen binnen. De koeien worden zelfs elke dag geborsteld. Daar houden ze van.

Eenmaal de tijd gekomen, sturen we ze zelf naar het slachthuis. Er zijn geen stokken nodig om ze te doen vooruitgaan. Ze kennen ons en zijn dus niet gestresseerd.

De kwaliteit van onze voeding hangt onvermijdelijk van het welzijn van het dier af

De dieren worden aangekocht als ze jong en mager zijn. Dan worden ze met kwaliteitsvoeding die we zelf met zorg uitkiezen, gevoerd. De Ferme des Galettes staat in voor het vervoer van de dieren en hun acclimatisering aan zijn stallen. Onze telers passen dezelfde kweekmethodes voor runderen en varkens als voor biovlees.

Een gestresseerd en slecht gevoed dier kan geen mals en smakelijk vlees geven. Op dat principe heeft de Ferme des Galettes zijn kweekmethodes voor runderen en varkens in België gericht. 

Notre sélection de viande

Wij zijn beschikbaar