0
product voor
€ 0,00

Wanneer de tijd rijp is, worden de dieren naar het slachthuis gebracht in een veewagen die ze goed kennen en in het gezelschap van de persoon die ze heeft grootgebracht. Daarmee kan hun stress aanzienlijk worden verminderd.

Tijdens het slachten zijn de spiervezels daardoor meer ontspannen. Dit zorgt voor malser vlees in het bord.

Trajecten worden tot een minimum beperkt

Onze Belgische vleeskwekerij bevindt zich maar op enkele kilometers van het slachthuis, dat alle geldende normen naleeft. Wij waken erover om de stress bij de dieren tot een minimum te herleiden.

Daarom ook begeleidt elke eigenaar zijn dieren persoonlijk tot het slachthuis, in een veewagen die de dieren goed kennen. 

De wachttijd wordt tot een minimum beperkt. Elk dier wordt afgezonderd en verplicht verdoofd, voor het zo snel en diervriendelijk mogelijk wordt geslacht.

Belgische kweek voor Belgisch vlees

Bij slagerij Léonard stellen we alles in het werk om elk aspect van de voedselketen te controleren, van de stal tot de tafel. 

Een strenge selectie bij de fokkers uit de streek, een ongedwongen vetmesting, het respect voor het welzijn van het dier in onze eigen kweekboerderij in België… Dit staat allemaal borg voor heerlijk, mals vlees dat bovendien 100% Belgisch is.

Notre sélection de viande

Wij zijn beschikbaar