We raden u normaal aan om uw vlees in het koelste gedeelte van uw koelkast te plaatsen (tussen 0 en 4 °C).
Zelfs als het vacuüm wordt bewaard zal vlees na maximum 14 dagen niet meer eetbaar zijn. Wij raden u aan om het vlees maximum 10 dagen te bewaren.
Natuurlijk is vlees beter als het vers blijft. Maar indien u niet zeker bent dat u het op tijd zult kunnen consumeren, plaats het vlees dan onmiddellijk na de aankoop in de vriezer.
Tabel houdbaarheid van vlees
De houdbaarheid van vlees schommelt naar gelang de interne temperatuur van uw koelkast of vriezer. U dient ook te weten dat kleinere stukken vlees minder lang bewaren dan volledige stukken.
Normale verpakking | Vacuümverpakking | |||
Koelkast | Vriezer | Koelkast | Vriezer | |
Rund | 3 - 5 dagen | 6 - 12 maand | > 9 dagen | > 12 maand |
Varken | 3 - 4 dagen | 4 - 6 maand | > 9 dagen | > 6 maand |
Gekookte ham | 3 - 4 dagen | > 12 maand | > 9 dagen | > 6 maand |
Gerookte ham | > 7 dagen | > 12 maand | > 9 dagen | > 6 maand |
Gevogelte | 1 - 3 dagen | 6 - 12 maand | > 9 dagen | > 6 maand |
Gebraden vlees | 3 - 4 dagen | 2 - 3 maand | > 9 dagen | > 6 maand |
Bewaar uw vlees langer
Door uw vlees vacuüm te bewaren, kunt u het twee à drie keer langer in de koelkast bewaren, zonder dat het bederft.
Elk product dat in onze online slagerij wordt aangeboden vermeldt een maximum houdbaarheid in vacuüm aan 0°C. Aarzel niet om ze te raadplegen!
Bovendien kunt u het ook bij uw thuis doen!
Er bestaan nu meerdere modellen van toestellen waarmee u uw levensmiddelen gemakkelijk vacuüm kunt bewaren.
Wie die toestellen leert kennen, beseft dat we echt al ver zijn van wat algemeen wordt aangenomen…
Een voorbeeldje?
Natuurlijk kunt u ontzettend veel levensmiddelen vacuüm bewaren, zonder dat ze bederven. Bij slagerij Léonard vinden we dat ontzettend praktisch!
Add a comment