0
product voor
€ 0,00
Hoelang is uw vlees houdbaar?

We raden u normaal aan om uw vlees in het koelste gedeelte van uw koelkast te plaatsen (tussen 0 en 4 °C).

Zelfs als het vacuüm wordt bewaard zal vlees na maximum 14 dagen niet meer eetbaar zijn. Wij raden u aan om het vlees maximum 10 dagen te bewaren.

Natuurlijk is vlees beter als het vers blijft. Maar indien u niet zeker bent dat u het op tijd zult kunnen consumeren, plaats het vlees dan onmiddellijk na de aankoop in de vriezer. 

Tabel houdbaarheid van vlees

De houdbaarheid van vlees schommelt naar gelang de interne temperatuur van uw koelkast of vriezer. U dient ook te weten dat kleinere stukken vlees minder lang bewaren dan volledige stukken.

Normale verpakking Vacuümverpakking
Koelkast Vriezer Koelkast Vriezer
Rund 3 - 5 dagen 6 - 12 maand > 9 dagen > 12 maand
Varken 3 - 4 dagen 4 - 6 maand > 9 dagen > 6 maand
Gekookte ham 3 - 4 dagen > 12 maand > 9 dagen > 6 maand
Gerookte ham > 7 dagen > 12 maand > 9 dagen > 6 maand
Gevogelte   1 - 3 dagen 6 - 12 maand > 9 dagen > 6 maand
Gebraden vlees 3 - 4 dagen 2 - 3 maand > 9 dagen > 6 maand

Bewaar uw vlees langer

Door uw vlees vacuüm te bewaren, kunt u het twee à drie keer langer in de koelkast bewaren, zonder dat het bederft.


Boucherie en ligneElk product dat in onze online slagerij wordt aangeboden vermeldt een maximum houdbaarheid in vacuüm aan 0°C. Aarzel niet om ze te raadplegen!


Bovendien kunt u het ook bij uw thuis doen!

Er bestaan nu meerdere modellen van toestellen waarmee u uw levensmiddelen gemakkelijk vacuüm kunt bewaren.

Wie die toestellen leert kennen, beseft dat we echt al ver zijn van wat algemeen wordt aangenomen…

Een voorbeeldje?

Natuurlijk kunt u ontzettend veel levensmiddelen vacuüm bewaren, zonder dat ze  bederven. Bij slagerij Léonard vinden we dat ontzettend praktisch!

 

En u, wat denkt u ervan? Hebt u het al geprobeerd?

Vertel ons uw ervaringen in een commentaar.

Add a comment

(with http://)

Notre sélection de viande

Wij zijn beschikbaar